Søk
Tips
Nettbutikken for sykepleiere
En rask og trygg netthandel. Alle varene er lagret og sendes i fra Norge. En slipper dermed å tenke på lange leveringstider og tollgrenser osv. Vi har sikre og trygge betalingsløsninger. Vi ønsker å tilby nyttige eller morsomme varer til sykepleiere for en rimelig penge. Besøk nettbutikken Sengeposten.no


Rimelige søsterur
Nyttige lenker

InkClub

Lærer anatomi via brettspill

Lærer anatomi via brettspill

Nå får sykepleiestudenter ved Høgskolen i Harstad hjelp med innlæring av tungt pensumstoff ved bruk av brettspill – utviklet av to av høgskolens lærere.

Pensumet i anatomi og fysiologi er kjent for sykepleierstudenter landet over som tungt
puggestoff, og mange sliter med å få det til å sitte. Stryk er ikke uvanlig på første eksamensforsøk.

Det ville to kreative fagansatte på sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Harstad gjøre noe med, og pønsket ut noen nye utradisjonelle læringsformer som supplement til forelesninger og pensumlesing.

Tre nivåer
– Vi har blant annet utviklet et eget brettspill, hvor spillerne bruker terninger, brikker og spillkort – slik vi er kjent med fra vanlige spill. Men vi har lagt pensumstoff fra anatomi og fysiologi inn i spillet, sier Elin
Kristiansen og Gerd Rønning Hansen.

– Ved hver fargerute brikkene stopper på, må spillerne trekke et spillkort. Det inneholder relevante faktaspørsmål hentet fra pensum, som f.eks. – Hvilke to hormoner produseres i binyremargen? Svarer du feil, må du rykke tilbake.

– Vi har blå og gule spillkort som dekker ulike emner i pensum – og vanskelighetsgraden er delt på tre nivåer. Spillerne starter på nivå 1 og jobber seg oppover i nivå gjennom spillets gang. På baksiden av kortene står riktig svar på alle spørsmålene.

– Juks er bra
– Så det fine med dette spillet er at hvis studentene vil jukse, kan de bare pugge svarene på de spørsmålene de ikke har fått til. Det gjør at vi som lærere er veldig opptatt av juksemakerne. Bare positivt at de «jukser» i dette tilfellet, for da lærer de, ler Elin Kristiansen.

I høgskolens Kreative Læringssenter har førsteårsstudentene nettopp fått innføring i reglene for det spesielle brettspillet, og er allerede godt i gang ved spillebordene. Samarbeid er fullt lovlig, men konkurranseinstinktet trer tydelig fram hos enkelte: det gjelder å vinne. Da må det pugges.

Reaksjonene på spillet fra studentene er bare positive. En fin måte å få testet seg selv og å få repetert pensum på, er omkvedet. Flere meldte at de skulle låne med seg spill hjem og trene.

Brettspillet er ikke det eneste pedagogiske stuntet de to kreative lærene har funnet på. I det de kaller «prosjekt gjennomstrømming» inngår også Quiz, der studentene selv har utarbeidet spørsmål og svar. Det har medført gode faglige diskusjoner under prosessen, sier de to lærerne.

Flere pedagogiske innspill er lovet i de neste ukene, men de er hemmelige – inntil videre. Den endelige testen på læringsutbyttet blir imidlertid klar i midten av april – da er det eksamen.

(Visited 528 times, 1 visits today)

Leave a Reply

eXTReMe Tracker