Søk
Tips
Nettbutikken for sykepleiere
En rask og trygg netthandel. Alle varene er lagret og sendes i fra Norge. En slipper dermed å tenke på lange leveringstider og tollgrenser osv. Vi har sikre og trygge betalingsløsninger. Vi ønsker å tilby nyttige eller morsomme varer til sykepleiere for en rimelig penge. Besøk nettbutikken Sengeposten.no


Rimelige søsterur
Nyttige lenker

InkClub

78 tips til nyutdannede sykepleiere

78 tips

1. Vær aldri redd for å stille spørsmål. Det er alltid noe å lære innen sykepleie.

 

2. Lær å innrømme din feil. Hvis du har tenkt å holde dem for deg selv, kan større problemer oppstå til slutt. Dine kolleger vil forstå hvis du innrømmer din feil, og de vil hjelpe deg med å løse det.

 

3. Avklar alltid hvis du er i tvil. Aldri nøl med å avklare en detalj angående pasientens pleie hvis du er usikker på det.

 

4. Tenk alltid før du svarer. Når pasienten, pårørende eller legen stiller deg noen spørsmål, tenk på den tryggeste måten å svare på først. Dette er også den beste tingen å gjøre hvis du ikke er sikker på svaret ditt.

 

5. Planlegg for det verste og håp på det beste. Du kan ikke alltid forutsi hvor fredelig eller hvor kaotisk din skiftet vil bli, så vær alltid forberedt.

 

6. Dokumenter under veis. Hvis du utsetter det til senere, kan det ikke være nok tid til å fullføre dem. Husk at du ikke fullt ut kan forutse når du vil være veldig opptatt.

 

7. Ikke vær for hard mot deg selv. Gå på toalettet hvis du trenger å tisse. Få i deg væske hvis du er tørst. Utsetter du dette lenge nok går det ut over arbeidet ditt.

 

8. Hold deg unna negative mennesker. Å være sykepleier er allerede en tøff jobb, og det vil være nyttig å ha et positivt syn på arbeidet ditt.

 

9. Spis mellom oppgaver. Sykepleiere er vanligvis fratatt dyrebare tid til å spise så lære kunsten av å spise mellom oppgaver.

 

10. Før du ringer en lege, lag en liste over de tingene du trenger å nevne/spørre om. Du kan ikke helt stole på hukommelsen når du snakker i telefon, spesielt når legen er alltid er travelt opptatt.

 

 

11. Invester i gode sko. Du vil gå mye i hele sykepleiekarrieren så sko som reduserer slitasjen er verdt investeringen.

 

12. Vær alltid i tide. Enten det gjelder å komme på jobb, eller når du skal motta eller gi rapport. Ingen liker å ikke komme seg hjem til vanlig tid.

 

13. Lær deg å være påståelig. Du må alltid være trygg med det du gjør selv om du har liten idé om det. Hvordan kan pasienten stole på deg hvis du ikke er trygg?

 

14. Unngå å bli involvert i arbeidsplasses sladder. Det vil ikke gjøre noe bra for din karriere som sykepleier.

 

15. Møt uthvilt på jobb. Ineffektivitet på jobb skjer når det er mangel på søvn. Du er også mer utsatt for medisinske feil når du ikke har nok hvile.

 

16. Forlat aldri et rom og si at du vil være tilbake i om ett minutt. En kan ikke forutse når du blir heftet av andre ting og det kan da bli lenge å vente for pasienten hvis du har forespeilet at det skal komme om ett minutt.

 

17. Hvis du er ukjent med medikamentet du er i ferd med å gi,  ta deg alltid tid å slå opp og les deg opp om hva du skal gi. Pasienten har rett til å vite om stoffet han / hun vil motta så du bør være bevæpnet med riktig informasjon og vite hvilke forholdsregler du må ta.

 

18. Husk at en god samtale av og til kan være bedre enn medisin.

 

19. Ingen har rett til å få deg til å føle deg inkompetent med mindre du tillater dem å gjøre det. Enten du er en ny utdannet eller en erfaren sykepleier med 20 års erfaring, er det ingen grunn for å la noen til å få deg til å føle deg inkompetent.

 

20. Vær kort og presis når du ringer en lege i midt på natten. Legene er vanligvis trøtte og du vil trenge for å formidle din bekymring rett på sak, slik at de raskt kan forstå deg.

21. Hjelp kollegene dine når de trenger det. Du vil raskt oppdage hvor nyttig det er med gode kolleger som hjelper hverandre.

 

22. Ikke fullt stol fullt og helt på en IV pumpe. Kontrollere hastighet og volum av IV væske manuelt under på rundene.

 

23. Gjør deg tidlig kjent med nødprosedyrene på arbeidsplassen din.

 

24. Ved blanding høyrisiko IV poser eller medisiner, be alltid en kollega om dobbelkontroll. Dette vil gi deg trygghet og sikkerhet på at du har forberedt den rette medisinen.

 

25. Invester i en videreutdanning som sykepleier. Det er nyttig i å oppdatere og forbedre dine ferdigheter og kunnskaper.

 

26. Vær selvsikker, men ikke late som om kan noe du er usikker på. Om du later som du kan noe vil dette raskt bli gjennomskuet. Vær ydmyk og be kolleger om å lære deg det du er usikker på.

 

27. Vær rolig hele tiden. Fokusere på de tingene som bør prioriteres, spesielt i stressende tider.

 

28. Vær nøye med dokumenteringen. Husk at hvis det ikke er dokumenter, det er ikke gjort. Din dokumentasjon vil være svært viktig i tilfelle søksmål er reist mot sykehuset.

 

29. Når du er i ferd med å gjøre en prosedyre som bandasjeskift eller Foley kateterinnleggelse, ta med to av alt. Dette vil spare deg for tid og energi hvis noe uventet skjer mens du gjør prosedyren.

 

30. Husk alltid håndvask. Hvis det er for tidkrevende for deg, bruk eventuelt antibac eller lignende.

 

31. Opplys pasienten og pasientens pårørende. Informasjon er en viktig del av pasientbehandlingen.

 

32. Viktig å ha hansker i riktig størrelse. Hansker fungerer bedre når de passer hendene perfekt.

 

33. Oppretthold din sykepleiekompetanse. Ta kurs og utdanning for å oppdatere dine ferdigheter og kunnskaper.

 

34. Hvis du føler at du ikke vokser profesjonelt i ditt valgte område av sykepleie, utforske andre alternativer. Sykepleierutdanningen er en grunnutdanning som gir deg kompetase til å jobbe innen svært mange felt.

 

35. Kjenn lovgrunnlaget rundt praksisen din. Helsepersonelloven og pasientrettighetsloven.

 

36. Vær en sykepleier ambassadør. Bare husk at alt du gjør representerer sykepleiefaget. Dine handlinger, hygiene og holdning bør reflektere sykepleiefaget du har jobbet hardt for.

 

37. Glem aldri grunnen til at du ble en sykepleier. Tenk på det når du føler seg sliten, nedbrutt eller utbrent av arbeid. Det vil hjelpe deg å gå gjennom tøffe tider som sykepleier.

 

38. Du blir fort sliten hvis du starter nattevakten med mye sukker eller kaffe. Prøv å ha en kopp te i stedet.

 

39. Vurder om pasienten har smerter. Det er mye lettere å være sykepleier hvis pasienten er godt smertelindret.

 

40. Fremstå som rolig selv om det er kaos i hodet ditt. Du trenger dette for å roe ned pasienter og pårørende i tider med kritiske forhold.

 

41. Nyttige ting å ha i uniformen: Penner, saks, plaster og saltvann.

 

42. Det er alltid mange ting som må gjøres. Men ved å bruke noen minutter på å planlegge og dokumentere går ting mye lettere.

 

43. Unn deg selv noe godt på slutten av en anstrengende vakt. Dette vil gi deg energi og motivasjon til å fortsette neste dag.

 

44. Bruk kompresjonsstrømper. Sykepleie innebærer mye fotarbeid. Ta vare på bena tidlig slik at du kan unngå å utvikle åreknuter.

 

45. Ta med drikke og matpakke. Gjør dette at du ikke trenger å skynde ned til kantina når du trenger å mat og hvile.

 

46. ​​Vær åpen for forslag. Hvis en erfaren sykepleier foreslår en enklere måte å gjøre en oppgave, prøv det. Erfaring er den beste måten å lære på.

 

47. Ha et helhetlig blikk på pasienten.

 

48. Når du arbeider under en veileder, spør alle spørsmålene du har i tankene dine.

 

49. Organiser de tingene du trenger å gjøre. Skrive dem ned på et papir, dette vil hjelpe deg å huske dem. Prioritere hvilke ting som må gjøres først. Du kan også bruke den som en huskelapp når du skal dokumentere.

 

50. Gruppen dine oppgaver. Effektivitet er en nøkkel i lettelser av arbeidsmengden. For eksempel, når gi medisiner til en pasient, kan du også måle puls og BT samtidig.

 

51. Bli kjent med alle i din enhet. Du trenger ikke å bli venner med dem, men å bli kjent med dem vil hjelpe deg i det daglige. Det er lettere å spørre om hjelp hvis du kjenner dem.

 

52. Ditt første år som sykepleier er det tøffeste. Alle sykepleiere som er nye i yrket gjennomgår samme periode med tilpasning, så vær tålmodig.

 

53. Unngå å klage. Klaget på jobben påvirker humøret til dine medarbeidere slik at hvis du ikke ønsker å bli merket, holde klager til deg selv.

 

54. Finn tid til å trene. Trene er en stor stressavlastning og vil hjelpe deg holde seg i form for arbeidet.

 

55. Deleger oppgaver. Du kan ikke gjøre alt arbeidet alene. En kommer mye lengre om en arbeider sammen og med en god oppgavefordeling.

 

56. Utvikle ditt eget støtte system. Det er nyttig å snakke om dine problemer på jobben med noen som forstår det godt. En venn eller venninne som er sykepleier et annet sted kan være nyttig å prate med.

 

57. Sett deg mål. Hvor ville du ønsker å være om 5 år? Sett dine karrieremål, dette vil hjelpe deg å maksimere ditt yrke som sykepleier. Dette gir rom for vekst.

 

58. Finn noe du liker å gjøre som ikke har noe å gjøre med sykepleie. En hobby vil hjelpe deg å rette oppmerksomheten bort fra pleie når du har fri.

 

59. Alltid desinfisere stetoskopet hver gang du bruker den. Husk at dine pasienter er syke og de som allerede har nedsatt immunforsvar.

 

60. Lær deg å si «Nei».

 

61. Glem alle dine problemer hjemme når du er på jobb. Husk at feilmedisinering vanligvis skjer når sykepleieren er distrahert.

 

62. Bruk riktig forflytningsteknikk hele tiden. Du kan si at du ikke trenger det, men i det lange løp, vil du innse hvor viktig det er å opprettholde din fysiske helse på jobb.

 

63. Lyv aldri for pasienten. Hvis det er vanskelig eller pinelig å formidle, så finn en måte å si det på uten å lyve for pasienten. Hvordan kan pasientene stole på sin sykepleier dersom du lyver for dem?

 

64. Finn en mentor på din arbeidsplass. En støttende erfaren kollega vil hjelpe deg å gå gjennom tøffe tider.

 

65. Bli kjent med omfanget av jobben din. Husk stillingsbeskrivelsen på stillingen du søkte. Det vil hjelpe deg å vite hva som er ditt ansvarsområde og begrensninger i jobben.

 

66. Vær fleksibel. Hvis du blir bedt om å flytte til en annen enhet for ekstra hjelp, godta det. Du vil lære mye på å ha erfaring fra flere enheter.

 

67. Aldri løfte eller flytte noen uten å spørre om hjelp. Ta vare på ryggen din.

 

68. Når du snakker med en lege over telefon, noter alt du hører. Det er et gammelt ordtak som sier at vi glemmer 80% av det vi hører, så ta notater.

 

69. Hvis du gjør feil, ikke dvele ved dem. Det viktigste er at du lærer av dine feil og går videre.

 

70. Når de mer erfarne sykepleiere griller deg på rapporten, ikke ta det personlig. Husk at de vet mer enn deg, så ta denne muligheten til å lære av dem.

 

71. Oppretthold integriteten din. Aldri gjør noe ulovlig. Hvis du ga feil medisiner, rapportere det. Hvis pasienten falt ut av sengen, rapportere det umiddelbart til leder. Pasientens liv er alltid viktigere enn noe annet.

 

72. Lytt til din indre stemme. Sykepleiere har denne magefølelsen at de kan mistenke at det er noe galt med pasienten.

 

73. Før du gir  hjertemedisiner, sjekk alltid pasientens vitale tegn først. Det samme gjelder for diuretika.

 

74. Delta på personalmøter og engasjer deg i arbeidsplassen din.

 

75. Delta på sosiale tilstelningen ved arbeidsplassen. Du lærer mye om kolle.

 

76. Uansett hvor sliten eller stresset du er,vær positiv og  møt pasienten med et stort smil. De er på sykehuset fordi de er syke, og de vil takke deg for å være den lyse delen av dagen.

 

77. Ha til vane å lære om medisiner du er i ferd med å gi. Slå de opp i felleskatalogen. Etter kort tid kan du utenat de medisiner som blir gitt ofte.

 

78. Hvis du har lyst til å gi opp, husk på grunnen til at du valgte å bli sykepleier. Første året som sykepleier er det tøffeste. Ting blir bedre. Motiver deg selv og stå på. Husk at du har verdens mest spennende og givende yrke!

 

(Visited 4 316 times, 1 visits today)

Leave a Reply

eXTReMe Tracker